Årets Hjertesager 2023

Sundhed og stærke fællesskaber er kendetegn for de fem foreninger, der netop er blevet kåret som Årets Hjertesager i PFA Brug Livet Fonden.

Vi ønsker et stort tillykke til Hjernerystelsesforeningen, Specialsport.dk, Senfølgerforeningen, Aldrig Alene og Unge Hjerner.

Sammen med titlen som Årets Hjertesager og økonomisk støtte følger også et år, hvor fonden vil samarbejde med sagerne for at sætte fokus på deres indsatser.

     

 

Hjernerystelsesforeningen

Hjernerystelsesforeningen er en landsdækkende patientforening, der arbejder på at gøre en positiv forskel for de mange danskere, der oplever følger af hjernerystelse.

Hvert år pådrager cirka 25.000 danskere sig en hjernerystelse. De arbejder for at forbedre vilkårene for hjernerystelsesramte, for at forebygge lidelsen og oplyse om denne.
  
   

Læs mere om Hjernerystelsesforeningen

 

Specialsport.dk

Specialsport.dk hjælper børn med særlige behov og handicap med adgang til et aktivt foreningsliv, da alle bør opleve glæden ved sport og fællesskab. De oplyser at 9 ud af 10 børn i specialskoler ikke kender til følelsen af at være en del af et foreningsfællesskab. 

Mange familier oplever, at sport ikke er en mulighed for netop deres barn. Derfor arbejder vi på at gøre viden om specialsport tilgængelig i hele Danmark.

Læs mere om Specialsport.dk

 

 

Senfølgerforeningen

Over 350.000 danskere lever med eller efter en kræftsygdom. Langt de fleste får senfølger og må leve med alvorlige og varige fysiske, psykiske og sociale senfølger i forbindelse med deres kræftforløb.

Senfølgerforeningen arbejder indenfor tre kerneområder, hvor de tilbyder information, vejledning og aktiviteter til senfølgeramte, politisk varetagelse, samt information om kræftrelaterede senfølger til den danske befolkning.  

Læs mere om Senfølgerforeningen

 


 

 

 

Aldrig Alene

Aldrig Alene er en frivillig organisation, som hjælper børn og unge ud af ensomheden via en online-platform, hvor det er muligt for børn og unge mellem 13-25 år at vælge en fast frivillig at chatte anonymt og ubegrænset med.

Siden 2019 har de hjulpet mere end 300 børn og unge primært i alderen 13-18 år.

Læs mere om Aldrig Alene

 

Unge Hjerner (Hjerneskadeforeningen)

Unge Hjerner er et fællesskab for unge mellem 15-35 år, der har fået en skade i hjernen.

I Unge Hjerner lærer de unge nye veje, de sparrer med hinanden, de lærer at håndtere den nye situation, de står i, og de bliver en del af et unikt og hyggeligt fællesskab.
  

Læs mere om Unge Hjerner