Årets Hjertesager 2021

Årets Hjertesager 2021 er fundet, og vi ønsker et stort tillykke til For Lige Vilkårs Frivillige Bisidderkorps, SKYGGEBØRN, Mentorbarn, Ønskeland & Forældre og sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød.

Sammen med titlen som Årets Hjertesager og økonomisk støtte følger også et år, hvor fonden vil samarbejde med sagerne for at sætte fokus på deres indsatser. 

    

 

For Lige Vilkårs Frivillige Bisidderkorps

For Lige Vilkårs Frivillige bisidderkorps støtter familier med børn som har særlige behov, hvad end der er tale om handicap eller kronisk sygdom.

Bisidderne hjælper familierne i deres møde med offentlige myndigheder som for eksempel socialforvaltning, skole- eller sundhedsvæsen.

Læs mere om For Lige Vilkårs Frivillige Bisidderkorps her

 

SKYGGEBØRN

SKYGGEBØRN giver børn og unge mulighed for at italesætte tab og oplevelsen af at leve med kronisk og alvorlig sygdom.

Initiativet arrangerer gratis samtalegrupper i Aalborg, Aarhus og København, hvor de hver 14. dag får besøg af 250-300 børn og unge. Samtalegrupperne faciliteres af gruppeledere som enten selv har måttet håndtere sorg, eller har pædagogisk baggrund.

Læs mere om Skyggebørn her

 

 

Mentorbarn 

Mentorbarn er en organisation, der faciliterer kontakten mellem frivillige mentorfamilier, og børn der er anbragt på børnehjem.

Den frivillige familie åbner deres hjem for barnet, og giver barnet mulighed for at opleve det, de fleste andre børn oplever hver dag.

Læs mere om Mentorbarn her

  

 

 

Ønskeland

Ønskeland giver familier med alvorligt eller kronisk syge børn mulighed for et ophold af 4-6 dages varighed i naturskønne omgivelser på Øland, et lille lokalsamfund ved Brovst i Nordjylland.

Opholdet giver familier, hvis hverdag er præget af de udfordringer som sygdom bringer med sig, mulighed for et afbræk, så der kan skabes ro, nærvær og gode minder.

Læs mere om Ønskeland her

 

 

Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød

Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød arbejder for at sikre de bedste vilkår for de forældre, der mister børn op til 21 år, og som står midt i deres livs største krise.

Foreningen tilbyder bl.a. gratis, terapeutisk rådgivning, og på den måde er de med til at udfolde et sikkerhedsnet, så forældrene føler sig mødt, hørt og rummet i deres sorg.

Læs mere om Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød her

 

 

 

Mød årets hjertesager

Her kan du se en kort film med hver af de fire hjertesager, som har modtaget støtte fra fonden i år:

 

 

For Lige Vilkår

 

SKYGGEBØRN
   

 

Mentorbarn

 

Ønskeland